Reggy van Bakel (1989) is opgeleid als klassiek slagwerker (Fontys Conservatorium Tilburg) en daarnaast ook componist. Reggy is een zeer veelzijdige muzikant die zich net zo thuis voelt in een band als in een groot orkest. Hij is onder meer onderdeel van de vaste bezetting van VanDryver, Cast Glass en VONK. Daarnaast is Reggy actief in theaterproducties en regelmatig werkzaam bij symfonieorkesten en (professionele) blaasorkesten.
In het Muzieklab van Intro in Situ en VIA ZUID werkt hij aan DOTT, een nieuwe muzikale belevingswereld waarmee hij zijn gevoelens over verschillende maatschappelijke thema’s kracht bij wil zetten. Behalve muziek spelen teksten, visuals en kostuums daarbij een belangrijke rol.
Zijn elektroakoestische ensemble, bestaande uit onder meer blazers, strijkers en synthesizers, biedt hem een uitgebreid klankpalet dat hij op een experimentele wijze laat samensmelten tot een sferisch en filmisch geheel. Repetitieve ritmische en melodische lagen vormen soms abstracte, maar vooral vloeiende vormen die ondersteund met visuals zijn belevingswereld tot leven wekken.
Sebas van der Donk (1992) studeerde in 2016 af aan de Academie voor Theater in Tilburg en is sindsdien werkzaam als docent, acteur en theatermaker. Zo speelde hij eerder in educatievoorstellingen van onder andere Toneelgroep Maastricht, Het Laagland en NTGent en is hij theaterdocent bij Jeugdtheater Kumulus waar hij o.a. lesgeeft aan het LOT. Ook is hij onderdeel van het straattheatercollectief De Italianen.
Hij maakt muzikale, brutale, filosofische voorstellingen voor een jong publiek en laat zich inspireren door de grote en kleine actualiteit onder jongeren en de wereld om hen heen.
Sebas wil graag verhalen vertellen die de onderbuik en binnenwereld van jongeren invoelbaar maken. De stoeiende adolescent op zoek naar zijn weg in de volwassen wereld staat centraal. Terugkerende thema’s zijn (gender)identiteit, groepsprocessen, beeldvorming en maakbaarheid.
Naast werk in de black box zoekt hij graag naar a-theatrale speelplekken zoals klaslokalen, flatappartementen en locaties in de openbare ruimte.
Vanaf 2021 is Sebas verbonden als theatermaker aan VIA ZUID en Compagnie COVAR.
Charlotte Goesaert (1987) is een Belgische choreografe en danseres. Sinds haar afstuderen in 2009 aan de Tilburgse dansacademie werkte ze als danseres en performer voor een grote verscheidenheid aan nationale en internationale gezelschappen. Vanaf 2016 creëerde ze samen met acteur en stemkunstenaar Joost Maaskant haar eerste eigen werken EPIC FAIL (2016) en Loophole (2018). In 2018-2019 maakte ze samen met maker Karolien Verlinden de voorstelling ChitChat.
Wat Charlottes voorstellingen bindt is de voorliefde voor het grandioze breken of falen en de zoektocht naar de mens in zijn onvolmaaktheid. Zonder opsmuk creëert ze rauwe portretten van mensen die via een speelsheid binding zoeken met het publiek in hun kwetsbaarheid en ongemak.
In 2019-2020 ging Charlotte aan de slag met een grootschalig onderzoek naar de vorm ‘dans als documentaire’. Samen met videomaker Jochem Baelus volgde, interviewde en filmde ze verschillende personen. Deze biografische portretten komen tot leven in een scenografie van flatscreens, omringd door performers. Schermen en lichamen worden extensies van elkaar, realiteit en fictie verbinden zich, mens en dans komen dichter bij elkaar. Dit onderzoek is de fundering voor haar toekomstige werk. Zo maakte ze net een nieuw werk (première februari 2021) in samenwerking met Körperverstand Tanztheater Wien: I-object, een voorstelling over intimiteit, sex en porno. Deze voorstelling komt naar België en Nederland in 2021-2022.
Karlijn van Kruchten (1996) studeerde in 2019 af aan de opleiding Muziektheater op ArtEZ in Arnhem en is sindsdien werkzaam als muziektheater performer en theatermaakster. Zo speelde ze o.a. in de voorstellingen Wie is Baas? van Het Geluid Maastricht en Studio52nd en Roos & Ariadne van Het NUT. Als theatermaakster werkt ze momenteel aan Iedereen wordt mens in samenwerking met de Voedselbank Arnhem en Wiezoe Hermenie? in Maastricht.
Karlijn zoekt zowel in haar eigen werk (performances) als haar community art projecten naar een verbintenis met de samenleving. Met haar voorstellingen wil ze maatschappelijke taboes, zoals armoede, eenzaamheid, exclusiviteit en vrouwenintimidatie, doorbreken. Haar missie is om een stem te geven aan deze maatschappelijke problemen en zodoende verbinding te creëren met het publiek.
Karlijn combineert theater met muziek en zoekt graag de uitersten en de randjes op om die vervolgens op creatieve en onverwachte manieren te combineren.
‘Dookie’ (A. Schepers) is een naam die al zo’n anderhalf decennium rondgaat in het Limburgse hiphop-landschap. Zowel als solo-artiest als met Het VerZet en nu ook met een nieuwe movement: Krauw Konnekt. Hij weet nationaal én daarbuiten hoge ogen te gooien in de undergound scene. Ook zet hij zijn kennis en ervaring in voor sociale en cultureel-maatschappelijke doeleinden, waarbij zijn interesse ligt in o.a, talentontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. De laatste jaren focust hij daarbij op het zoeken naar oplossingen voor blokkades die tijdens het creatieve process kunnen ontstaan bij makers.
Jelle Stiphout (1991) is opgeleid als regisseur, cultuurwetenschapper en theaterdocent. Hij maakt beeldend en muzikaal theater, veelal op locatie en vanuit zelfgeschreven teksten met een bijzonder gevoel voor humor en een behoorlijke dosis absurditeit. Jelle werkt het liefst samen met een gevarieerde groep mensen, ongeacht hun achtergrond of ervaring.
Door een samenloop van omstandigheden heeft Jelle recent ontdekt dat hij bestaat en is hij een meer gerichte zoektocht aangegaan als mens en als kunstenaar. Die tocht kenmerkt zich voornamelijk door het leren kennen van zichzelf en de ander. Hoe ontmoeten we elkaar? Wat hebben we gemeen? Wie ben ik tegenover de ander en wie is de ander tegenover mij, maar vooral: wie zijn we samen en hoe geven we dat vorm?
Tevens is Jelle artistiek leider van Het Verbond. Momenteel werken zij aan Kom Binnen in Pixeltown: een theatrale multimedia-installatie die dient als monument voor de vergeten mens.
Kelly Vanneste voelde al op jonge leeftijd dat er een buitenaards wezen in haar zat. Een alien die probeerde te communiceren met anderen. Haar lichaam was het canvas waarmee ze zich uitte. Op 17-jarige leeftijd (2014) vertrok ze naar Nederland om haar eigen taal als kunstenaar verder te ontwikkelen. In 2018 richtte ze haar eigen dansgezelschap op: Alienated Performance Art. Daarmee brengt ze de universele menselijke behoeften aan authenticiteit, verbondenheid en betekenis van het subjectieve in perspectief van de kijker. In het creatieproces gebruikt ze objectmanipulatie of werkt ze met specifieke scenografieën. Hierdoor creëert ze settings waar het lichaam zich moet aan aanpassen om een relatie te vinden met de omgeving of het specifieke object.
Kelly is ook de oprichter van het nieuw platform ‘PINKBOX’, gevestigd in het Werkwarenhuis (Den Bosch). Het doel van dit initiatief is om een ontmoetingsplek te creëren waar internationale en nationale talenten elkaar kunnen ontmoeten, samenwerken, elkaar kunnen stimuleren en zo een inclusieve wereld kunnen creëren waarin mensen echt betrokken zijn via verschillende kunstdisciplines zoals dans, theater, beeldende kunst, muziek, film en design.
Rosanne van Wijk (1994) is als performancekunstenaar gefascineerd door zowel zichtbare als onzichtbare systemen; structuren waar we continu mee in interactie zijn. Ze studeerde in 2016 cum laude af aan de BA Fashion Design van de hogeschool voor de kunsten Arnhem (ArtEZ) en volbracht haar residentie aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht in 2018.
Rosanne verzamelt perspectieven van verschillende disciplines om tot nieuwe werkwijzen te komen en ziet kleur als ruimte voor reflectie. Haar werk onderzoekt (menselijk) gedrag vanuit performance en flexibele systemen. Rosanne sloot zich in 2019 aan bij het team van kunstenaarscollectief de Onkruidenier waar ze transformaties van de natuur en haar mogelijkheden de mens te evolueren onderzoeken. Ze exploreert everyday ecology met z o m e r k a m p collectief en modereerde en mede-organiseerde Openbare Lessen: Kunst & Geneeskunde voor de Jan van Eyck Academie.
Foto’s: Bjorn Frins