Leeg afbeeldingsblok
#

WinterZone

#


27-30 dec | Een intieme theaterroute tijdens Wèntjerdruim | Sittard

Alles komt voorbij tijdens WinterZone, een nieuw initiatief van Het Laagland, Gemeente Sittard-Geleen en VIA ZUID. Van een sprookje tot een alledaagse vertelling, van een persoonlijk levensverhaal tot een moderne ode aan Toon Hermans. Tijdens Wèntjerdruim Sittard brengen Het Laagland & VIA ZUID de theaterroute WinterZone.

WinterZone bestaat uit vier creatieve, korte voorstellingen en een theatrale installatie van jonge en veelbelovende theatermakers uit deregio, op bijzondere locaties in het centrum van Sittard.

Karlijn Hamer, Mayke Roels, Heléne Binder, Hendrik Kegels, Sonja van Ooijen, Celine Daemen en Rita Hoofwijk.


Tijdens de route wijzen jonge spelers van Jong Laagland je op theatrale wijze de weg.

LEEFTIJD
9 -110 jaar

Naam

WinterZone

Jaar

2018

Samenwerking

Het Laagland, gemeente Sittard-Geleen, Wentjerdruim en VIA ZUID


Te zien

27 t/m 30 december diverse locaties in Sittard


Meer info

www.hetlaagland.nl


Leeg afbeeldingsblok

De makers van WinterZone

Karlijn Hamer (o.a. bekend als actrice uit JORIS & DE DRAKENTEMMERS) maakt een voorstelling over Toon Hermans, waarbij ze met jonge spelers op zoek gaat naar de kracht en betekenis van zijn teksten voor een nieuwe generatie.

Mayke Roels en Heléne Binder creëren de documentaire theatervoorstelling 'Het meisje en het water', waarin het missen van een van je ouders centraal staat. Vaar mee op zee waar herinneringen realiteit en fantasie zijn.

Celine Daemen presenteert het poëtische 'Sneeuwen'. Wat doe je als de sneeuw al het gedruis, al het rumoer, alle geluiden en alle klanken heeft ingesneeuwd? Een voorstelling over het grote contrast tussen de overproductieve waan van alledag en de stilte van terugkomen bij jezelf.

Hendrik Kegels speelt en maakt samen met Sonja van Ooijen 'Microlepidoptera', over de kracht van verbeelding; het grote mysterie van kleine en dagelijkse dingen. Dingen die we niet opmerken omdat ze zo vanzelfsprekend lijken, maar die daardoor juist zo bijzonder zijn.


Rita Hoofwijk toont tijdens deze WinterZone werk, naar aanleiding van haar ‘artist-in-residence’ periode in Sittard-Geleen vanaf september 2018. Het zal zich afspelen op onverwachte plekken in en door Sittard.