Stijn Vervoort

#

Eyes wide shut

Toneelgroep Maastricht speelt Eyes wide shut met oa spel van acteur Stijn Vervoort

Beau Schneider en Joke Emmers spelen de hoofdrollen in deze ijzingwekkende thriller waarin een gewone man koortsachtig op zoek gaat naar zijn diepst verborgen verlangens. In de regie van artistiek leider Servé Hermans speelt het verhaal zich af tegen de achtergrond van het opzwepende Limburgse carnavalsfeest. De tekst is van Jibbe Willems en de muziek van Bendix Dethleffsen.

Een 35-jarige arts is gezegend met een goede carrière en een mooie, intelligente vrouw. De bodem van zijn ogenschijnlijk zorgeloze bestaan wordt onder hem weggeslagen als zijn vrouw op een avond haar seksuele fantasieën aan hem opbiecht. Verbijsterd en verteerd door jaloezie loopt hij de deur uit. Als in een koortsdroom zwerft hij door de nachtelijke stad en ontmoet duistere handelaren, hoeren en een oude vriend die hem meeneemt naar een zinderend gemaskerd bal. Zijn zoektocht is echter niet zonder gevaar voor zijn huwelijk en maakt hem misschien zelfs medeplichtig aan een moord.

Jibbe Willlems schrijft een gloednieuwe tekst geïnspireerd op de gelijknamige laatste film van Stanley Kubrick (1999), die zich op zijn beurt weer baseerde op Arthur Schnitzlers Traumnovelle (1926). In de tekst lopen droom en werkelijkheid lopen door elkaar in een spannende, donkere, fantasievolle en muzikale voorstelling over de diepste verlangens van de mens. De muzikale leiding is in handen van Bendix Dethleffsen.

Eyes wide shut gaat op zaterdag 27 augustus 2016 in première tijdens Cultura Nova in Heerlen. In Maastricht speelt de voorstelling op locatie in de Bonbonnière in Maastricht. Daarna is de voorstelling tot en met 12 november 2016 te zien in de Nederlandse en Belgische theaters.

Credits

spel Julia Akkermans, Louis van Beek, Bendix Dethleffsen, Joke Emmers, Judith Pol, Beau Schneider, Hans Trentelman, Stijn Vervoort

tekst Jibbe Willems

regie Servé Hermans

muzikale leiding Bendix Dethleffsen

sopraan Lies Verholle

piano Elisabeth de Loore

decorontwerper Leo de Nijs

kostuumontwerper Marta Stoffels

lichtontwerp Marc Zwietink

dramaturgie Ludo Costongs

foto Stephan Vanfleteren

www.toneelgroepmaastricht.nl


Naam

Stijn Vervoort

Jaar

2016

Samenwerking

Toneelgroep Maastricht & VIA ZUID (co-productie)

Data

Zaterdag 27 augustus 2016 in première tijdens Cultura Nova te Heerlen

Daarna is de voorstelling tot en met 12 november 2016 te zien in de Nederlandse en Belgische theaters.

Meer info

www.toneelgroepmaastricht.nl

#

Over Stijn Vervoort

Theater – spelende maker

Stijn Vervoort (1988) is een Belgische theatermaker en muzikant. In 2014 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie. Mede hierdoor is hij vooral op de Nederlandse podia te bewonderen.
Tijdens zijn laatste studiejaar liep hij stage bij het Amsterdamse Bostheater als bakker Ragueneau in Cyrano, bij Frascati theater producties als zingende Engel in Ten Liefde en bij het Noord Nederlands Toneel als koorlid in de Oresteia.

Vervoort speelde mee in de jongerenvoorstelling Oh Othello(mei 2015), ook was hij te zien in de monoloog The horrible homeless, in een monoloog in de voorstelling Dat ventje toch en in de moderne opera Eichmann. Stijn Vervoort heeft voor 2015 en 2016 in TgM Lab een laboratoriumplaats aangeboden gekregen bij Toneelgroep Maastricht. Begin 2015 maakte hij bij het Toneelgroep Maastricht Kamer en de Man. Een wonderschone voorstelling over liefde en eenzaamheid. In 2016 speelt Stijn mee in de voorstelling Eyes wide shut.