#

Sien Vanmaele

Hope she was worth it.

De opera

Een elektronische muziektrip in het hoofd van een jonge vrouw met een gebroken hart.

#

“Weet ge nog toen we naar de Noord-Franse kust reden en gij in de duinen in hondenstront zitten en telkens als gij mij wilde kussen, ik een klein beetje moest kokhalzen omdat de geur van stront niet te harden was en gij toen zei: ‘kijk, dit is echte liefde’ en dat ik op dat moment op uw schoenen kotste, niet door de geur van stront, maar doordat wij al veel te veel picon vin blancs hadden gedronken?”

Tekst, concept en spel: Sien Vanmaele

Muziek & spel: Jason Dousselaere

Eindregie: Karel Hermans

Met dank aan Toneelacademie Maastricht, Theater Froe Froe en Jesse Vandamme

Teaser Hope she is worth it.

Recensies Hope she was worth it op Jonge Harten theaterfestival te Groningen 18-20 november 2016

- Theaterkrant, Marijn Lems:

Woedend maar kwetsbaar, schurend maar lekker, punk as fuck... meer Theaterkrant

- Dagblad van het Noorden

#

*

SPIJS VOOR LIEFDE

#

SPIJS VOOR LIEFDE is een theatrale food performance. In deze hartverwarmende voorstelling poogt Sien Vanmaele een gebroken hart te genezen op een culinaire wijze.

Het publiek krijgt troostvoeding voorgeschoteld op basis van mythische, religieuze, wetenschappelijke en homeopathische ingrediënten; alles om liefdesverdriet te helen.

Een zinnenprikkelende performance waarin de grenzen tussen liefde en eetlust vervagen.

tekst, spel en concept: Sien Vanmaele

scenografie: Bert Vanmaele

coaching: Natalie Schrauwen


Naam

Sien Vanmaele

Jaar

2017

Performances in 2017

  • Hope she was worth it
  • Spijs voor liefde
  • Hummus (werktitel


Agenda 2017

Hope she was worth it

18 februari, 22.00 & 23.15 uur, De Studio, Antwerpen.

10-14 mei Film en Foodfestival Verkadefabriek Den Bosch

18 mei, 20.00 uur, Fameus, Zaal Zirkus, Antwerpen (besloten)

26 aug Limburg Festival, Roermond eo

7 okt De Melkweg Amsterdam

5, 6 of 7 dec. Theater Kikker, Utrecht

Samenwerking

Jonge Harten festival en VIA ZUID coproductie

Spijs voor liefde

28 en 29 jan. 2017, Chambres d'O, Oostende

13 mei Food en Filmfestival Verkadefabriek, Den Bosch

23 sep C-Mine Genk

Interview over Spijs voor liefde

Trailer Spijs voor liefde

Samenwerking

Stichting Mastering Cultural Entrepreneurship Maastricht, Toneelacademie Maastricht en VIA ZUID (co-productie)


Hummus (werktitel)

17 - 25 nov Jonge Harten Festival

Samenwerking

Jonge Harten festival en VIA ZUID coproductie


Meer info

Sien Vanmaele

Sien: 'VIA ZUID helpt mij met het uitbreiden van mijn netwerk in Limburg en daarbuiten. Verder helpt VIA ZUID mij met de zakelijke en praktische kant van het theatermaken. Zo leren ze me op lange termijn zelfstandig te worden als cultureel ondernemer.

VIA ZUID biedt kansen voor jonge makers die vaak voor de grote organisaties nog 'te jong' zijn. In dit prille begin nemen ze mij bij de hand om mij op artistiek en zakelijk vlak te ontwikkelen. Ze brengen mij op plekken waar ik als Vlaming nooit zou gekomen zijn en leggen verbindingen die ik nooit zou gemaakt hebben.

Zonder VIA ZUID had ik mijn eerste producties nooit op zo'n professionele manier kunnen verwezenlijken en aan een groot publiek kunnen laten zien'.

#

Sien Vanmaele

De Belgische Sien Vanmaele (1990) heeft een bachelor Taal-en Letterkunde en studeerde in 2016 af aan de Toneelacademie Maastricht. Haar werk als theatermaakster varieert van muziektheater tot video en food performance. Het werk van Sien is gevat en speels, zij weet onderwerpen met rake zinnen heel dichtbij te brengen.

Haar eerste theaterstappen zette ze bij fABULEUS (productiehuis te Leuven) in de productie Kasimir en Karoline(2010) waarvoor ze ook de voorstelling Faces voor Onderstroom maakte.

Voor Villanova regisseerde ze de projecten Nimf (2010), Dag vier (2013) en En nieuwe tijden gaan wij bouwen (2014). Ze liep regie-stage bij de voorstelling Laisse tomber bij het Gentse gezelschap KIP.

Verder was ze bij Pauwels regie-assistentie bij My Shrinking Life, een voorstelling van het National Theatre of Scotland en liep ze spelstage bij Simon De Vos in Mind Your Step (2014), een coproductie van Compagnie Lodewijk/Louis, sermoen en KVS. In 2014 maakte ze met Nana Vaneessen de videoperformances: Zij heeft haar naam vergeten en Start recording after the beat.

Vanmaele maakte haar eerste theatrale food performanceVogelnestjes in madeirasaus in 2015. Artistiek leider Peter De Bie van theatergezelschap Laika (Borgerhout) coachte haar. Met Spijs voor liefde zet Sien haar onderzoek naar theater en voeding voort.

Spijs voor Liefde is Sien Vanmaele haar eerste project bij VIAZUID.

Haar videoproject Nein, nein, nein, ok fine, gaat eind augustus 2016 in première tijdens het Villanova festival te Antwerpen.

De premiere van de muzikale performance Hope she was worth it. De opera gaat in november 2016 in première tijdens het Jonge Hartenfestival te Groningen. Dit is eveneens in co-productie met VIA ZUID.