#

Roshanak Morrowatian

#

Polished

Limburgfestival

In Polished onderzoeken de dansers samen de beleefdheidsregels en omgangsvormen die al dan niet als prettig ervaren worden en respect creëren. Omgangsvormen die ook een eigen leven kunnen gaan leiden. Wat in de ene cultuur gepast is, kan in een andere cultuur als faux pas worden gezien. De huidige maatschappij is gebaseerd op efficiëntie en snelheid. Is er nog plek en tijd voor beleefdheid? En hoe gaan we eigenlijk om met de etiquette van andere culturen?

Mami en Roshanak zijn als makers verbonden aan VIA ZUID, talentontwikkeling in de podiumkunsten Limburg.

Foto: Moon Saris

Naam

Roshanak Morrowatian

Jaar

2018

Samenwerking

VIA ZUID & Schrit-tmacher

Presentatie

nader te bepalen


Meer info

Meer info Roshanak

#

Over de maker

Roshanak Morrowatian (1989 Iran) studeerde in 2014 af als modern danser aan de Folkwang Dansacademie in Essen. Ze heeft gedanst in stukken van ( toen ik in haar werk danste was ze al overleden) oa Pina Bausch, Isabelle Beernaert, Marina Abramovic, Alexis Blake en Joost Vrouenraets. Als actrice en danseres speelt ze de hoofdrol in de one-night-stand film Arezo van Wiam Al-Zabari. Als choroegraaf heeft ze meerdere stukken gemaakt, waaronder het danstheater voorstelling 'Die Kahle Sängerin' met Roderik Vanderstraeten, 'Walk to the 10' met Sarah Waelchli (Theatre de L'Usine, Geneve) en 'Hips don't Lie', een lecture performance (Machinenhaus, Essen)

ONDERZOEK

Sinds 2018 wordt Roshanak als maker ondersteund door VIA ZUID in haar onderzoek naar een eigen perfomatieve bewegingstaal. Roshanak zoekt in haar werk naar vormen waarin dans, theater en beeldende kunst kunnen samenvallen.

“ Publieksbewustzijn is een groot thema in haar werk. Wie moet mijn werk zien. Ik wil iets communiceren en zoek een noodzaak. Dans is vaak te abstract hiervoor, maar ik wil ook geen illustratief werk maken”

In 2019 zet ze dit onderzoek voort door eigen onderzoeksperformances te maken, toewerkend naar een eerste voorstellen. Daarnaast wil ze zich blijven ontwikkelen en reflecteren op haar eigen werk door in choreografieën van anderen te dansen.

Roshanak heeft door haar opleiding in Essen een netwerk in het Ruhrgebied (DE) en zoekt middels VIA ZUID aansluiting bij de Nederlandse infrastructuur. Roshanak heeft nauwe banden met Gotra en Schrit_tmacher.