#

Rita Hoofwijk

#

facing faces

De mens, vastgelegd

facing faces is een installatie die mensen laat kijken naar mensen. Kom binnen, ga zitten en neem de tijd om de gezichten die je ziet in je op te nemen.

Terwijl de hectiek van de buitenwereld wegvalt rollen de portretten aan je oog voorbij: Elk beeld draagt een eigen titel waarmee Rita Hoofwijk je vertelt hoe deze mens gezien is. Zo kleurt ze jouw blik, laat ze je opnieuw kijken en nodigt ze je uit om samen een verhaal te maken.

Concept: Rita Hoofwijk, fotografie: Vivian Keulards, ontwerp: Milan Meeuse, dramaturgie: Jasper Delbecke, productie: Ilona van den Brekel, Hadassa Smit, grafisch ontwerp: Studio Noto, techniek: Atelier Provinciaal Domein Dommelhof


Come in | outside

#

Een open installatie die uitnodigt tot ontmoeting en uitwisseling. Een alternatieve ontmoetingsplaats waar verhalen verteld, gedeeld en bewaard worden.


In opdracht van Van Eyck instituut creëerde Rita Mirror deze intieme installatie voor Maastricht en haar bewoners waarin fysieke en mentale ruimte wordt gedeeld en samen gevormd. Net als in de stad.

In samenwerking ontwikkeld met masterstudent Architectuur Milan.

Kom binnen / buiten.

Stad in gesprek Jan Eyck

Naam

Rita Hoofwijk

Jaar

2017

Samenwerking

producent: Stichting SoAP

coproductie: VIA ZUID, Festival Cement, Fotofestival Naarden.

Agenda

facing faces

Festival CEMENT 21 t/m 26 maart 2017

17 T/M 19 aug Zomerparkfeest Venlo

18 t/m 27 aug Cultura Nova, Heerlen

14 t/m 17 sept Grand Theatre Groningen


come in | outside

7 mei Kunst op straat Roermond

25 en 26 aug Limburg Festival#

Over Rita Hoofwijk

Rita Hoofwijk studeerde in 2016 af aan Toneelacademie Maastricht. Tijdens haar opleiding stond ze met de performance Pleased to meet you al op Festival Cement.

Met haar afstudeerscriptie ‘Verwondering verkennen’ won ze eind 2016 de scriptieprijs van de Faculteit van de Kunsten van Hogeschool Zuyd.

Na haar studie werkte ze o.a. in opdracht van de Jan van Eyck academie, nam ze deel aan Atelier Oerol/Over het IJ Festival en werd ze artist-in-residence bij SoAP en VIA ZUID.

“Ik ben nieuwsgierig naar dat wat er al is, maar waar je misschien niet altijd toegang tot hebt. Dat wil ik laten zien. Zo ben ik minder geïnteresseerd in het creëren van nieuwe realiteiten, maar des temeer in het kijken met een nieuwe blik naar de bestaande, waarneembare werkelijkheid,” zegt Hoofwijk.

Haar werk ziet ze het liefst als interventie in de dagelijkse realiteit. Het onderzoekt dan ook vaak de ontmoeting, de tijdelijke relatie tussen publiek en performer of tussen de toeschouwers onderling.