#

SALLY | Martin Harriague & Patrizio Bucci

Revolt

#

In REVOLT komt de huidige generatie samen in opstand door voor haar eigen, persoonlijke protest te kiezen. In onze hedendaagse, onbegrensde wereld lijkt alles mogelijk. Tegelijkertijd is het moeilijk om kwetsbaar te durven zijn, jezelf te blijven en je diepste angsten en verlangens te delen.

Loop je mee of blijf je achter, ga je er tegen in of blijf je staan? REVOLT is een stormachtige dansvoorstelling die gepaard gaat met hier en daar een verstilde hartenkreet.

Op muziek van onder anderen Wende Snijders, Gorecki maar ook nieuwe muziekcomposities van artistiek leider Stefan Ernst, leggen zes jonge dansers hun hart bloot. Ze kiezen voor verbinding in plaats van oppositie. Geen schreeuw vanaf de barricaden maar een innerlijke stemverheffing. REVOLT is gericht op jongeren (14+) en iedereen jong van hart.

Revolt verbindt het werk van Project Sally Maastricht met dat van drie internationale gastchoreografen; Itzik Galili, Stephen Shropshire en Martin Harriague. Deze werken vloeien samen tot een krachtige bewegingstaal

Choreografie: Stefan Ernst, Ronald Wintjens, Itzik Galili, Stephen Shorpshire, Martin Harriague

Dansers: Patrizio Bucci, Reginald Lefebvre, Morgane Michel, Luis Ricardo Pedraza Cedrón, Charlotte Petersen, Gino Taytelbaum

Kostuums: Thera Hillenaar
Decor: Janco van Barneveld
Licht: Otto Eggersgluss

www.projectsally.nl


**** Van de Theaterkrant ontving REVOLT vier sterren

Naam

SALLY | Martin Harriague & Patrizio Bucci

Jaar

2016

Samenwerking

Project Sally en VIA ZUD

Waar en wanneer te zien

Nederlandse en Belgische tournee tot eind 2016


Meer info

www.projectsally.nl

Martin Harriague & Patrizio Bucci


Martin Harriague


#

Martin Harriague (woonplaats Israël, 1986) danst, componeert en choreografeert. Hij begeeft zich op internationaal terrein en maakt bijzonder creatieve, visueel aantrekkelijke, theatrale dansstukken. Harriague leidt zijn eigen adhoc gezelschap Compagnie XIN in Bordeaux en danst bij de Kibbutz Contemporary Dance Company KCDC in Israël. Hij creëerde werk voor o.a. het Ballet Nationale de Marseille en Noord Nederlandse Dans.
Harriague won in Hannover de Scapino Productieprijs voor zijn choreografie Beauty and the Beast. Voor 2017 zal hij een voorstelling creëren voor het Scapino Ballet. Harriague is rebels, een man met een boodschap. Hij wil met zijn werk, met het virtuoze lichaam, inspireren en de wereld veranderen. Een wereld van hoop, liefde, respect en tolerantie.

In de zomer van 2015 maakte Martin Harriague Spectrum in samenwerking met Project Sally Maastricht. Deze performance was onder andere te zien tijdens het Fashionclash Festival Maastricht 2015. Voor deze performance werkte hij tevens samen met kostuumontwerpster Mieke Kockelkorn, waardoor het campagnebeeld van Fashionclash 2015 tot leven kwam. Spectrum behandelt thema’s zoals het lichaam, seksualiteit, geslacht en de complexe identificatie van mannelijkheid en vrouwelijkheid.

Tijdens zijn tweede Choreografische Residentie bij Project Sally Maastricht deed Harriague onderzoek naar nieuwe manieren van creëren. Hij ging met zes dansers in de studio aan de slag en liet zijn ontdekkingen zien tijdens het toonmoment van de Choreografische Residenties 2015 in de AINSI.

In de stormachtige dansvoorstelling REVOLT van Project Sally Maastricht trad Harriague op als een van de gastchoreografen. Een onderdeel van zijn voorstelling You Man werd verwerkt in REVOLT, waarin zes jonge dansers hun hart blootleggen.

Martin: www.martinharriague.com

Patrizio Bucci


#

Patrizio Bucci (Italië, 1990) is afgestudeerd aan de dansopleiding van het Centro di Danza Balletto di Roma in Italië. Vervolgens danste hij in diverse Italiaanse producties. In 2012 verhuisde hij naar Nederland om te dansen bij Noord Nederlandse Dans. Sinds 2013 danst Patrizio bij Project Sally. In de choreografische residenties van Project Sally heeft hij reeds zijn eerste stappen als choreograaf gezet.

Bucci volgde bij Project Sally Maastricht twee Choreografische Residenties. In augustus 2014 creëerde hij LAST, die vertoond werd in De Brandweer te Maastricht tijdens de 12e editie van Common Knowledge 2014. Tijdens de residentie in 2015 creëerde hij de solo And Now What?, die te zien was tijdens PAS Festival in Maastricht en tijdens de vertoning van de Choreografische Residenties 2015 in de AINSI. Ook was de solo te zien in Italië op de dansfestivals Body Perform,een platform voor jonge makers in Rome en Doc.3 in Florence.

Daarnaast is hij als choreograaf en gastdocent regelmatig werkzaam in het amateurdans circuit en op Opleidng Dans Maastricht.

Patrizio: www.patriziobucci.com