#

Merlijn Huntjens

#

foto's Pascal Moors | Nose for Photography

ANTIFEST

Theatrale performance

Stadsdichter Merlijn Huntjens en theatermaker Nina Willems (PANDA) hebben samen met grafisch vormgever Guus Prevoo Heerlen en haar inwoners binnenstebuiten gekeerd. Dat heeft geleid tot de eerste echte papieren PANDA-publicatie: het Antifestmodel. Speciaal voor de presentatie van het Antifest heeft het Heerlense collectief een theatrale performance gemaakt. Niet te missen voor Heerlenaren (en andere theaterliefhebbers).

Tijdens Cultura Nova 2017 begonnen de leden van PANDA met hun onderzoek naar alle identiteiten die Heerlen in de loop van de tijd heeft gehad. Ze hebben nauwkeurig gekeken, geluisterd en zo nu en dan een goede kop thee gedronken met de Baron von Münchhausen. Inmiddels zijn we weer een jaar verder, heeft de tijd flink stilgestaan en is het moment aangebroken om de bevindingen te presenteren.

In de splinternieuwe theatrale performance die Huntjens, Willems en Prevoo speciaal gemaakt hebben voor de presentatie van het Antifest, wordt alles nog eens haarfijn verduidelijkt. Of ‘ontduidelijkt’. Een ding is zeker: al zit de Heerlenaar nog zo diep in zijn mentale moeras, PANDA heeft altijd een waarheid in pacht.


Credits

Coaching Antifestmodel: Remy Kroese en Marlies Vermeulen (Dear Hunter)

Decorontwerp: Tim Scheffers

Kostuumontwerp: Esther Sloots

Productie: Julia Herberghs

PR: Rian Moonen

Fotografie: Pascal Moors (Nose for Photography)

Naam

Merlijn Huntjens

Jaar

2018

Samenwerking

PANDA & CULTURA NOVA, VIA ZUID & SCHUNK*

Te zien

Cultura Nova 27, 28 en 29 augustus

Meer info

Meer info over collectief PANDA

#

Merlijn Huntjens

Merlijn Huntjens (Heerlen, 1991) is de huidige stadsdichter van Heerlen, provinciaal literatuurconsulent bij Het Huis voor de Kunsten Limburg en is samen met Nina Willems de vaste kern van collectief PANDA. Met PANDA combineren Nina en Merlijn poëzie, performance en pseudopsychologie. Hun huidige project heet Antifest.

Merlijn stond eerder tot drie maal toe op het Nederlandse Kampioenschappen Poetry Slam, op verschillende festivals in de zomerse buitenlucht en een keertje op Dichters in de Prinsentuin. Merlijn woont in Heerlen.

De komende tien maanden krijgt Merlijn mede dankzij de steun van VIA ZUID maandelijks coaching op gebied van (performance)tekst en persoonlijke literaire visie door Dennis Gaens, dichter, radiomaker, docent en maker bij de Nieuwe Oost.

Merlijn heeft een boel ambitie maar nog altijd geen moestuin.