#

Merel Smitt

#

Better safe than sorry


"Na Solitude, het Ontmoetingsbureau en het Traject komt Merel Smitt met een nieuwe ervaringsvoorstelling op locatie. In Better Safe Than Sorry creëert ze opnieuw een wereld die bedrieglijk herkenbaar is – een mogelijk toekomstscenario dat zomaar werkelijkheid zou kunnen worden als we even niet opletten.

Better Safe Than Sorry werpt een kritische blik op de wijze waarop Nederland bezig is met veiligheid. Criminaliteit moet worden aangepakt, er moet strenger worden gestraft en de openbare ruimte moet extra worden beveiligd. Langzaam werken we toe naar een voorzorgcultuur waar preventie het nieuwe beveiligen is. Wat als je al kan ingrijpen voordat er problemen zijn?"

'Better Safe Than Sorry' is een coproductie met VIA ZUID, Festival Karavaan en Over Het IJ Festival.

Naam

Merel Smitt

Jaar

2017

Samenwerking

Coproductie Festival Karavaan, Over het IJ Festival en VIA ZUID

Speeldata

Première

25 mei - 5 juni Karavaan Festival Alkmaar

14 - 23 juli Over het IJ festival Amsterdam

8 - 12 nov - Randland festival | Schunck* Heerlen

Meer info

Meer over Merel

Merel Smitt

#

Merel Smitt (1987) studeerde in 2014 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Ze maakt locatietheater en onderzoekt hoe de mens zich beweegt in de huidige maatschappij.

Merel maakt kunst in de publieke ruimte.
Haar werk is locatie-specifiek en bevindt zich op het snijvlak van performance, installatie en beeldende kunst.

Ze opent afgesloten werelden die we niet begrijpen of waar we aan voorbij lopen en in haar werk maakt ze het publiek hier onderdeel van.

Ze laat de toeschouwer door de ogen van de ander kijken en wordt zo geconfronteerd met zijn eigen vooroordeel. Merel Smitt heeft inmiddels een flink aantal locatievoorstellingen op haar naam staan.