#

Marie van Vollenhoven

THE INFINITY GAMES

#

THE INFINITY GAMES is een langlopend interdisciplinair onderzoek met wetenschappers, artiesten, gamedesigners én het publiek. Een performance reeks, die zich steeds verder zal ontwikkelen aan de hand van onderzoeksresultaten. Wetenschappelijk en artistiek onderzoek, dat plaats vindt in het lab, online - iedereen mag mee doen met een interactieve enquete en game -, en tijdens theatrale performances.

Het publiek wordt uitgenodigd te participeren in een zoektocht naar harmonie in beeld en muziek, en... het leven.

meer informatie over The Infinity Games

Papieren Land

Film | Cross-over documentaire | performance | art

#

Papieren Land

Papieren Land, een film van Marie van Vollenhoven en Shahib Sabriye Sidow, geproduceerd door Video Power.

Papieren Land is een film ontstaan vanuit een hechte vriendschap tussen (performance)kunstenaars Shahib Sabriye Sidow en Marie van Vollenhoven.

Shahib vluchtte op negenjarige leeftijd met zijn familie vanuit Somalië naar Nederland. Nu, ruim 20 jaar later, heeft hij nog altijd een vluchtelingenstatus.

Papieren Land is een cross-genre documentaire waarin Shahib zijn verhaal vertelt en ons deelgenoot maakt van een leven dat beheerst wordt door onzekerheid en onrust.

Kunst, esthetiek, performances, gesprekken, animatie en muziek doen je vergeten wat echt is en wat fictie.

In een oprecht persoonlijk portret wordt de kijker aangezet om op zijn of haar eigen manier de vluchtelingenproblematiek te bevragen.

Over Papieren Land:

Sergej Kreso (filmregisseur van o.a. Asielzoeka's 2015) :

" Een gewaagde film gemaakt met een sterke persoonlijke stempel van de auteur."

Ruben L. Oppenheimer (cartoonist) :

"Papieren Land is meer dan de optekening van een persoonlijk drama.

Het verhaal van Shahib geeft een gezicht aan de vele (minderjarige) vluchtelingen die normaal niet meer zijn dan een getal in de krant, een document in een map, een dolende in een woud van regeltjes.

Dat deze indrukwekkende vertelling door Marie van Vollenhoven in een niet-alledaagse vormgeving is gegoten, maakt de film - als dat nog nodig zou zijn - ook nog eens een intrigerend visueel geheel."

Credits

Shahib Sabriye Sidow | performance & tekst

Marie van Vollenhoven | regie, concept, performance en animatie

Producent Videopower | met dank aan alle makers : Team Papieren Land


Meer informatie


solo & collaborations

#

Als Visual Performer onderzoekt Marie hoe ze haar eigen instrument voor live optredens met visual art kan ontwikkelen en inzetten op het podium.

Ze treedt op met dansers, schrijvers en musici. Ze trad onder meer op met Claudius Valk, Uri Eugenio, KRAAi Jazz collective en met haar duo MariaMarie.

Visual performer

Naam

Marie van Vollenhoven

Jaar

2018

Samenwerking

Co-productie Jazz Maastricht, VIA ZUID, Theater aan het Vrijthof, Intro in Situ & IMPACT Maastricht University

Agenda 2018

24 en 25 december | performance / visual concept & performance / TGM / Theater aan het Vrijthof

Oktober Residentie in Van Eyck Academy | OPGETOGICA | Work in progress presentation with Nina Willems

2018 Oktober 20 / 20 Oktober | Premiere TRIGGER TRIBE with Patrick Housen & Blindman Drums | Oortreders Festival / Neerpelt TRIGGER TRIBE with Patrick Housen & Blindman Drums / Oortreders Festival / Neerpelt

12 okt | TAOP (The Act Of Painting collective) opening visual performance | painting & projections Den Haag

20 - 21 - 22 -23 sept | Premiere De vier heemskinderen |live drawing & animation | Musica Sacra Maastricht

28 August | Trigger - try-out performance @ | De Singel / Antwerpen / to be confirmed/

30 juni / MAPPING SPACE / workshop day / OBA Bijlmer / Amsterdam

29 mei Papieren Land film | 19.00 uur | Lumière Cinema Maastricht

Agenda 2017

16 december MariaMarie, WINTERNIGHTS Ainsi Maastricht

4 & 5 Club Sandwich, Talent LAB - Bordenhal Maastricht

9 maart & 10 maart, Infinity Games: Première Level 3 | TEFAF Maastricht


Meer info

Meer agenda en updates

www.ininfinity.productions/foundation-2/

interview cultureel magazine Jeroen

Over VIA ZUID

Marie: ‘VIA ZUID geeft zin om verder te gaan. Met de steun van VIA ZUID krijg ik een helder overzicht van mogelijkheden en voel ik mij gesteund in mijn vernieuwende werkwijze. Ik hoop samen met VIA ZUID en hun netwerk, verder te professionaliseren en nieuwe podia te vinden om mijn gedachtegoed ten tonele te brengen.’

Over Marie van Vollenhoven

Visual artist / theatermaker

Afgestudeerd als beeldend kunstenaar woont en werkt van Vollenhoven (1983) in Maastricht. Doceert aan de opleidingen iArts - Interdisciplinary Arts en MAMDT - Multimedia Design & Technology.

Marie van Vollenhovens producties zijn een kostbaar amalgaam van mime, dans, muziek, beeldende kunst, licht, technologie, live animatie- en videoprojecties. Met haar stichting IN INFINITY Productions reist Marie als stichtingsdirecteur en als maker door het hedendaagse Gesammtkunstwerk waar disciplines elkaar ontmoeten. Marie gelooft dat vergaande interesse in elkaars vakgebied en samenwerkingen een nieuwe taal opleveren, die betekenis geeft aan onze tijd. Haar werkwijze ziet ze als de manier waarop we in onze maatschappij met elkaar om zouden kunnen gaan en hoe we elkaar zouden kunnen inspireren.

Tijdens de performances en installaties komen haar abstracte tekeningen en digitale animaties op verbluffende wijze tot leven. Alles komt samen; theater, film, dans, muziek, beeldende kunst, filosofie, wetenschap, technologie en samenleving.

Marie van Vollenhoven heeft al veel (internationale) exposities, optredens en installaties op haar naam staan. In 2017 en 2018 werkt zij verder aan THE INFINITY GAMES, aan solo optredens en ontmoetingen als Visual Performer (o.m. in MariaMarie) en aan de cross-over documentaire (50 min) Papieren Land.


Filmportret over Marie van Vollenhoven