#

Marie van Vollenhoven

Blackwhite Game


#

BlackWhite Game verleidt je tot een zoektocht naar balans en harmonie: in de mens zelf, in de liefde tussen twee mensen, in de maatschappij, de natuur, het heelal en verder.

BlackWhite Game is een multimediale-, dans-, mime- en muziek- performance met live digitale schildkunst, interaction design, prachtige animaties en videoprojecties.

BlackWhite Game is een dynamisch project waarbij samengewerkt wordt met musici, wetenschappers, dansers en interaction designers die het publiek uitnodigen om samen met hen op artistiek onderzoek te gaan.

Van level 2 - 3 - 4 ... .. tot in de oneindigheid? !

----------------------------------------------------

Marie van Vollenhoven concept / directing / script visual performance

Jesse Passenier piano | drums | improvisation

Jo-An Westerveld choreography / dance perfomance

Nina Willems voice / theatral performance

Marq Claessen & Ton Oostveen theatre scenery

Felix Herbst & Yascha Franken interaction design

Trailer & meer info BlackWhite game

Meer informatie over Marie en BlackWhite Game.

Naam

Marie van Vollenhoven

Jaar

2017

Samenwerking

Co-productie Jazz Maastricht, VIA ZUID, Theater aan het Vrijthof, Intro in Situ & IMPACT Maastricht University

Agenda

Première 9 maart & 10 maart Level 3 | TEFAF Maastricht


Meer info

www.marievanvollenhoven.nl

www.ininfinity.productions/foundation-2/

interview cultureel magazine Jeroen

Over VIA ZUID

Marie: ‘VIA ZUID geeft zin om verder te gaan. Met de steun van VIA ZUID krijg ik een helder overzicht van mogelijkheden en voel ik mij gesteund in mijn vernieuwende werkwijze. Ik hoop samen met VIA ZUID en hun netwerk, verder te professionaliseren en nieuwe podia te vinden om mijn gedachtegoed ten tonele te brengen.’

Over Marie van Vollenhoven

Visual artist / theatermaker

Afgestudeerd als beeldend kunstenaar woont en werkt van Vollenhoven (1983) in Maastricht. Doceert aan de opleidingen iArts - Interdisciplinary Arts en MAMDT - Multimedia Design & Technology.

Marie van Vollenhovens producties zijn een kostbaar amalgaam zijn van mime, dans, muziek, beeldende kunst, licht, technologie, live animatie- en videoprojecties. Met haar stichting IN INFINITY Productions reist Marie door het hedendaagse Gesammtkunstwerk waar disciplines elkaar ontmoeten. Marie gelooft dat vergaande interesse in elkaars vakgebied en samenwerkingen een nieuwe taal opleveren, die betekenis geeft aan onze tijd. Haar werkwijze ziet ze als de manier waarop we in onze maatschappij met elkaar om zouden kunnen gaan en hoe we elkaar zouden kunnen inspireren.

Tijdens de performances en installaties komen haar abstracte tekeningen en digitale animaties op verbluffende wijze tot leven. Alles komt samen; theater, film, dans, muziek, beeldende kunst, filosofie, wetenschap, technologie en samenleving.

Marie van Vollenhoven timmert aardig aan de weg en heeft al veel (internationale) exposities, optredens en installaties op haar naam staan. In 2017 werkt zij verder aan INFINIYT, aan een solo-performance en de zaalvoorstelling: THE BLACK & WHITE GAME die in maart te is tijdens DURING TEFAF festival.

Filmportret over Marie van Vollenhoven