#

Maria Dominquez

CONTENCO

CONTENCO; een nieuw trio bestaande uit pianist Maria Dominguez Perez, slagwerker Pablo Paz Lopez en flamenco danser Paco Mora.

Contenco verbindt twee verschillende muzikale talen en tradities, flamenco en hedendaagse muziek, met als doel nieuwe muzikale paden te bewandelen en op zoek te gaan naar een nieuwe vorm van artistieke expressie.
Deze drie Spaanse artiesten zetten een nieuwe stap in hun muzikale carriere en gaan voor meer verdieping vanuit een intrinsieke motivatie om muziek te maken die een afspiegeling is van hun eigen muzikale en persoonlijke ervaringen

Maria zoekt naar een nieuwe samensmelting van moderne piano-composities met flamenco dans.

#


Naam

Maria Dominquez

Jaar

2017

Samenwerking

Intro in situ & coproductie VIA ZUID

Waar te zien

9 april Salon de heerlijkheid, Kasteel Baexem

23 aug Limburg Festival

10 nov. AINSI Maastricht

17 sep Rdio 4: Tussen Hemel en Aarde, Musica Sacra Maastricht

Meer info

Video Contenco

meer info Maria

#

Maria Dominquez

De veelzijdige Spaanse pianiste Maria Dominquez (1991) is creatieve performer in de hedendaagse muziek. Spannend en fijngevoelig.

Een rasechte vakvrouw en multitalent. Al sinds haar achtste achter de piano, in Spanje afgestudeerd aan het conservatorium, klassiek geschoold als zangeres en met een sterke liefde voor hedendaagse muziek. Maria volgt momenteel de masteropleiding aan Conservatorium Maastricht en is zich aan het specialiseren aan het conservatorium van Amsterdam in ‘hedendaagse muziek met niet westerse technieken’

Met haar gezelschap CONTENCO verbindt ze twee verschillende muzikale talen en tradities, flamenco en hedendaagse muziek, met als doel nieuwe muzikale paden te bewandelen en op zoek te gaan naar een nieuwe vorm van artistieke expressie.