#

Mami Izumi

#

Scenefoto's: Audrey Wang

Cotton-in between white and grey -

Een live solo-optreden op het snijvlak van dans, installatie en mode. Een mix van design, poëzie en beweging.

De fijne, secure en dansante bewegingen van handen en voeten van vrouwen aan een weefgetouw verleidden en inspireerde de jonge Japanse Mami Izumi tot het maken van Cotton.

De connotatie Penelope’s list ligt voor de hand, maar voor Mami Izumi wakkerde het weefgetouw vooral haar bewondering aan voor de aandacht, overgave en inspanning die het maken van kleding eertijds vereiste.

Mami Izumi vond een creatief partner in dit proces met veelbelovende modeontwerper Verena Klein, die tekent voor het kostuum van Cotton.

Cotton is het eerste project waarin choreograafJoost Vrouenraets /GOTRA onder auspiciën van VIA ZUID optreedt als coach van een jonge opkomende maker.


'Cotton [sample c6283-01]' wordt tentoongesteld tijdens FASHIONCLASH 2016 en is als voorstelling te zien tijdens Musica Sacra Maastricht, september 2016.

Concept & choreografie: Mami Izumi
Kostuum: Verena Klein
Installatie ontwerp: Joost Vrouenraets & Mami Izumi
Videografie: Simon Bus
Productie: GOTRA
Coproductie: VIA ZUID
Regie: Joost Vrouenraets


Naam

Mami Izumi

Jaar

2016

Samenwerking

Musica Sacra Festival, VIA ZUID (co productie), GOTRA/ Joost Vrouenraets en FASHIONCLASH Festival.

Speeldata

8 & 9 sept PAS+ Maastricht

Musica Sacra Festival

16 (try out)

17 sept 14.00 uur avant-premiere, 20.00 uur premiere

18 sept

Locatie: Bovenzaal at Theater aan het Vrijthof Maastricht

http://musicasacramaastricht.nl/


Meer info

Meer info Mami Izumi en het gezelschap Gotra

Artikel Mami in de Jeroen, cultureel magazine.

#

foto Felix Baumsteiger

Mami Izumi

Mami (1987) is geboren in Kobe Japan. Ze danst al sinds haar 5e.
In 2005 sloot ze zich aan bij Homura Tomoi Ballet Company en runde tegelijkertijd een eigen balletschool in Osaka, Japan.
In 2012 begon ze aan het professionele dansprogramma op SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance) in Oostenrijk en in datzelfde jaar werd ze geselecteerd om daar te werken in het BODHI project, een artist in practice dansprogramma project.
Het stuk 'Sens Interdit' van Anton Lachky uit dat BODHI project sinds 2013 op tour en al in meer dan 15 landen te zien geweest. Mami eindigde haar studie aan SEAD in 2014 en werkte met compagnie Laroque / Helene Weinzierl.
In september 2014 danste ze in het stuk 'All Tomorrow's Parties’ in Steirischer Herbst Festival van Need company/ Jan Lauwers en Grace Ellen Barkey. Ze bezochten met deze voorstelling Sarajevo (Bosnië), Montpellier (Frankrijk) en Brussel (België).

In 2015 verhuisde Mami Izumi naar Maastricht waar ze sindsdien met GOTRA / Joost Vrouenraets werkt. Ze danste in de productie van 'Charlie Goes' en ontwierp een kostuum
voor een 28km dans marathonproject 'Kokoro', speciaal uitgevoerd voor
TEDxMaastricht.

Begin 2016, danste ze in 'Pandora’ een samenwerkingsproject tussen Theatre Aken en GOTRA / Joost Vrouenraets.
Momenteel werkt ze aan haar eerste solo-project ‘Cotton –in between white and grey- waarbij Joost Vrouenraets haar coach is.