#

LIV


LIV is een wervelende, grappige, maar met momenten ook gevoelige theatervoorstelling over opgroeien in een grote wereld, het zoeken van je weg en het vinden van je bestemming. Een voorstelling voor pubers en iedereen die ooit een puber was!

Verona, 23 jaar, speelt Liv, 15 jaar. Liv zit in het derde middelbaar, heeft ros haar en sproeten, heeft nog nooit gekust, heeft nog nooit seks gehad, heeft kanker en vijftig procent kans om te overleven en is verliefd op Bart.

Bert, 29 jaar, speelt Bart Pieter Pierre Jean-Pierre Piet Patrick Patrick Junior (Bart voor de vrienden), 17 jaar. Bart zit in het vierde middelbaar, is een keer blijven zitten, heeft al veel gekust, heeft al drie keer seks gehad en is verliefd op Ruby.

Ine, 27 jaar, speelt Ruby, 16 jaar. Ruby zit in het vierde middelbaar, is de zus van Liv en weet niet of ze verliefd is op Bart, weet niet of ze Überhaubt ooit wil kussen, laat staan seks hebben, want dat is vies.

LIV is het verhaal van Liv, Bart en Ruby, drie zoekende pubers. Hun wereld wordt helemaal op zijn kop gezet door de ziekte van LIV, maar gek genoeg zorgt dit voor een enorme boost in het leven en helpt het hen te vinden wie ze zijn.

LIV is het verhaal over Guns ‘N Roses, over New Yorkers van den Aldi, over scheuren in uw broek, over luchtgitaar en lipsync, over die van wiskunde, over genante ouders, over angst en verdriet, maar vooral over leven, kei hard leven, tegen 120km/h dat de stukken er vanaf vliegen.


LIV is een wervelende, grappige, maar met momenten ook gevoelige voorstelling over opgroeien in een grote wereld, het zoeken van je weg en het vinden van je bestemming.
Een voorstelling voor pubers en iedereen die ooit een puber was!

Concept, tekst, regie: Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel | Spel: Verona Verbakel, Ine Bettens en Bert Dobbelaere | Decor: Laura Wallrafen | Kostuum: Laura Wallrafen | Techniek: Thomas Stevens | Productie: Chloe De Vos | Communicatie: Dirk Van Der Velden | Beeld: Charlotte Wouters | Foto: Dries Segers |


Naam

LIV

Jaar

2016

Samenwerking

Coproductie: HETGEVOLG (Turnhout), Arenbergschouwburg (Antwerpen), VIA ZUID (Maastricht)

Presentatie 2016

11 september opRoer , Roermond

2017

13 &14 jan Het Gevolg Turnhout - première

17 &18 jan. Arenbergschouwburg Antwerpen

19 jan Cultuur Centrum CC Menen

23 jan Cultuur Centrum CC Mol

24 jan Kopergietery Gent
26 jan CC Beersel

27 jan CC Leuven

30 & 31 jan CC Geel

3 feb CC Genk

18 april CC Genk

Meer info

http://www.demannschaft.be/

#

De Mannschaft

De Mannschaft is de gemeenschappelijke, creatieve deler van de Kempenzonen Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen. Hun gezamenlijke fascinatie voor de maatschappelijke rand en de afgrond wakkerde de noodzaak om een gezelschap te beginnen sterk aan. En zo ontstond De Mannschaft. Uit pure noodzaak.

Met De Mannschaft willen Stijn en Michai in de spelonken van de wereld rondom ons graven, naar de absurditeit van onze alledaagse maatschappij, naar dat waar wij te vaak aan voorbijlopen, naar dat waar wij ons geen vragen meer bij stellen, naar dat wat schuurt en wringt en steekt, maar wat we niet willen zien. De Mannschaft tracht de vinger in die wonde te steken en zo diep te duwen dat de absurditeit wordt geraakt. En dan wil De Mannschaft vragen stellen en niet pretenderen het antwoord te weten.