#

Dario Torterelli

#

foto's Salih Kilic

D NO BODY #5 TRANSCENDING


D NO BODY #5 TRANSCENDING: dansperformance, een poging om het fysieke lichaam te trainen over te gaan naar het transcedente. Als onderdeel van de serie D NO BODY, zoekt Tortorelli in zijn dans de grenzen tussen lichaam en icoon, en de manier waarop ons zelfbeeld wordt weerspiegeld in en door anderen.

Dario Tortorelli is oprichter van DIVEinD ... visual poetry of performing bodies

Tortorelli werkt op het snijvlak van dans en performance en is gefascineerd door het fenomeen transformaties. Geïnspireerd door popcultuur en glamrock speelt hij met identiteit en gender.

D NO BODY is een reeks solo-optredens met het doel om de ideale zelf te vinden via en door de ogen van de ander. In al zijn choreografieën wordt het lichaam van de danser overgenomen door zijn alter ego ROMEO HEART.

Dario Tortorelli over D NO BODY: " Society makes us attach and transform according to certain believes, creating us the need to become something without knowing or questioning so many times our identity.

By becoming what we see, we transform, but what is our identity?

My wish is that when we abstract the body from the visible eye the performance will result as effective as if the body was still present."

D NO BODY #5 TRANSCENDING is een dansperformance met visual artists Annika Kappner en Nikki Hock, gedanst door Nicole van den Berg, Paolo Yao Kouadio and Patrick Schmatzer op muziek van Thierry Castel.

Theaterkrant over D NO BODY #5 TRANSCENDING ****

In their slow journey, the performers first move through the space alone, to eventually search for balance and find unity. Together they form beautifully sculpted poses. (...) Tortorelli and his performers make a subtle but strong statement." Theaterkrant

Naam

Dario Torterelli

Jaar

2018

Samenwerking

PIVOT DANCE en coproductie VIA ZUID

D NO BODY #5 TRANSCENDING


2018

3 maart @Garage Rotterdam

11 maart @Korzo Theater Den Haag

7th April, French Premiere @ARDANTHÉ Festival - Vanves (Paris)


2017

AUGUSTUS

18 aug (preview) Zomerparkfeest Venlo

23 aug (IT première) - @Bmotion Festival - Bassano del Grappa (IT)

- 26/27 UitMarkt - Amsterdam

JULI

9 jul, Work in process MARRES - Maastricht

JUNI

8, 9 en 10 jun D NO BODY #multiplied - Première - ArtEZ Final Arnhem

MEI

25 mei HARY +++++ Dance performance + HARY XLab movement workshop for 60+ Rotterdamse Schouwburg

Trailer

Video D NO BODY 5

Meer info

Meer informatie over Dario Tortorelli DIVEinD

#

Dario Tortorelli

Dario Tortorelli is een Italiaanse danser en oprichter van DiVEinD.

Visual Poetry of Performing Bodies.

Dario volgde zijn opleidingen aan de 'Brenda Hamlyn School' in Florence (Italië) en aan het 'Centre de Dance Rosella Hightower in Cannes (Frankrijk). Na een carrière als performer in Frankrijk verhuisde hij naar Nederland, waar hij oa. danste bij Introdans, Conny Janssen Danst en de Vlaamse Ann Van den Broek.
In zijn werk is Dario constant op zoek naar het perfecte beeld van zijn alter ego ROMEO HEART. Het is een poging om het lichaam te vangen in een onsterfelijk beeld. Om het onbereikbare bereikbaar te maken.


Dario haalt naast de dans inspiratie uit de beeldende kunst, film en podiumkunsten.

in 2013 maakte Tortorelli AFTER NEARLY LAND(e)scaping voor DANSLOKAAL en in 2014 toerde in ROTTERDAMSE LENTE.

In 2014 was ook het jaar van zijn zijn premiere HARY +++++ tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht als onderdeel van het project (OLD)Fashion(ed). Dit project was ook geselecteerd als een van de voorbeeldprojecten voor The Art of Impact, het nieuwe programma van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In dit programma ontwikkelde hij HARYXLab.

Het jaar 2015 begon zijn zoektocht naar de identiteit van ROMEO HEART. Werken in deze serie heten "D NO BODY Becoming the Character”. The upcoming part of the ‘D NO BODY’ (chapter 5) . De komende deel van de 'D NO BODY' (hoofdstuk 5) ging in augustus 2017 in premiere als onderdeel van het project Pivot Dance.

Pivot Dance Climbs the scaffolding of reinvention

Dario Tortorelli masterly molds these ethereal dance installations who invite us to get in touch with our self and its honest reflection. D No Body 5 is an exceptional work about human and the human body that has been reformed along with all its imperfections and truths. The Place London

#

Pivot Dance

Is een Europees samenwerkingsproject, gehonoreerd door Creative Europe, van de Nederlandse Dansdagen, The Place (UK) en Comune di Bassano del Grappa (Italië). De drie partners zijn internationale spelers in het stimuleren van talentvolle dansmakers en hierdoor in de positie om een significante gedragsverandering te realiseren in het Europese landschap. In Pivot Dance staat gezamenlijk cultureel leiderschap van choreografen en producenten centraal. Dit houdt in dat choreografen en producenten elkaar niet pas aan het eind van het creatieproces ontmoeten, maar vanaf de start van het project de afzonderlijke processen samenvoegen tot één proces. De bundeling van artistieke en productionele visies en krachten kunnen hierdoor tot nieuwe inzichten leiden in het artistieke werk.

Audience Club
Ook het publiek speelt een belangrijke rol bij het creatieproces. Alle partners hebben een Audience Club opgezet, waarin diverse toeschouwers met uiteenlopende achtergronden worden verenigd om betrokkenheid en een actieve publieksrol te stimuleren. De kern is hierbij om publiek niet alleen te betrekken bij het uiteindelijke artistieke resultaat, maar ook in het creatieproces. Toeschouwers krijgen hierdoor een sleutelpositie in het aanscherpen van het creatieve proces.

Meer informatie over PIVOT DANCE