#

Audrey Apers

#

Day Dream Space

Mix van combinatie van dans met architectuur

Day Dream Space, een project van Audrey Apers en Tim Scheffer start vanuit een nieuwsgierigheid naar ‘dagdromen’ en de vertaalbaarheid van deze thematiek naar een ervaring in beeld en beweging.

Ze maken een installatie- performance, die evolueert en opgezet is als een doorlopend creatief onderzoek. Ze verkennen de grens tussen binnen en buiten en ontmoeten mensen in een gesloten maar poreuze ruimte, bewoond door de performer.

Ruimte “Day Dream Space” is een onconventionele theatrale ruimte voor een klein aantal mensen. Het doel is om een autonome ruimte te creëren, die in elke context geplaatst kan worden en tegelijkertijd volledig los staat van de plek waar de ruimte zich bevind. Het publiek betreedt de dagdroom via een opstapje door een schuifdeur, die zich opent en achter je weer sluit. Aangekomen in de doorgang, een hal, een tunnel, wordt de persoon aangetrokken door de convergerende openheid, om op het centrale moment van onze dagdroom aan te komen. Hier ontstaat er plaats voor ontmoeting. Performer en publiek delen samen een ervaring.

Performancegedachte

Een performer is aanwezig in de installatie als inwoner van deze ruimte. De performer voert acties uit die spelen met ruimte en gevoel voor tijd. Door geluid, licht en het lichaam te manipuleren, probeert de uitvoerder de realiteit van de bezoekers te verschuiven, waardoor de bezoeker het gevoel van tijd en ruimte loslaat.

De bezoekers

Audrey en Tim nodigen mensen uit om de ruimte één voor één te betreden en zo echt onderdeel te worden van het werk. Hun voornaamste onderzoeksvragen zijn, hoe kunnen we mensen bewust maken van hun dagdromen? Hoe kunnen we mensen vrij laten voelen in een ruimte die we creëren, een plek tussen een binnen- en buitenwereld?

Vooronderzoek

Om gedachten en bevindingen uit te proberen, werken de makers in vooronderzoeksessies op verschillende locaties toe naar het Zomerparkfeest Venlo 2018, naar de première en waar het werk gedeeld wordt met een groot publiek in het Julianapark in Venlo.

Credits

Audrey Apers is in dit proces maker, danser en performer. Tim Scheffer is maker, installatie ontwerper en producent.

Audrey Apers en Tim Scheffer ontwikkelen deze installatie in co-productie met Zomerparkfeest Venlo, VIA ZUID talentmakelaar, SALLY Dansgezelschap Maastricht en Grensverleggers.

Coaching: Marieke Breyne , Jean-Marie Oriot , Ronald Wintjens

Naam

Audrey Apers

Jaar

2018

Samenwerking

Stichting Zomerparkfeest, VIAZUID en SALLY Dansgezelschap Maastricht hebben zich verbonden als coproducent. Met dank ook aan Grensverleggers

Te zien

9 juni vooronderzoek Galerie Wilms, Nieuwstraat 50 Venlo

9 t/m 12 aug Zomerparkfeest Venlo meer info en tickets

25 aug t/m 2 sept Cultura Nova Heerlen meer info en tickets


Meer over Tim Scheffer

#

Audrey Apers

Audrey Apers studeerde aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en behaalde vervolgens haar bachelor moderne theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Ze danste bij SALLY Dansgezelschap Maastricht, LeineRoebana,Arno Schuitenmaker en Romeo Castellucci.

Als maker kreeg ze in 2014 de kans om samen met Tijana Prendovic en Karin Frankel de voorstelling I’ll be right here, waiting for myself te maken als onderdeel van Vaartfestival Leuven.

In 2017 danste ze een driedelige improvisatieserie in samenwerking met pianocomponist Jesse Passenier op Cultura Nova in Heerlen.

Afgelopen najaar was ze onderdeel van Talentlab, een talentontwikkelingstraject georganiseerd door Toneelgroep Maastricht en VIAZUID.

In 2018 zal ze als danseres te zien zijn in de productie van Heroïne door Jan Deboom en choreografeerd ze de eindvoorstelling van Maxime Arnaud aan het INSAS Bruxelles.

Ook is ze in 2018 tot 2020 als artist in recidence verbonden aan SALLY Dansgezelschap Maastricht en werkt ze aan een performance die deze nazomer geprogrammeerd staat op de Nederlandse Dansdagen.

In de zomer van 2018 staat ze geprogrammeerd op festivals als Fashionclash Maastricht, Zomerparkfeesten Venlo en Cultura Nova Heerlen met de productie Day Dream Space, een samenwerking met Tim Scheffer.