#

Annet Bremen

#

Flikflak

Het is doodstil van adem die ingehouden wordt, niemand durft te ademen zelfs de lucht maakt vandaag geen geluid duizenden longen staan op knappen en ik sta hier en nu moet ik het doen.

Wynn, een jonge topturnster, staat op het punt te winnen… of te falen. Op de tribune van de turnhal houdt iedereen zijn adem in en kijkt: haar moeder, haar coach, haar beste vriendin Jamie, maar ook: haar idool, Nadia Comăneci.De turnster die op haar veertiende een perfecte score van 10 punten kreeg tijdens de Olympische Spelen van 1976. In die nanoseconde dat Wynn moet presteren, neemt ze ons mee in haar wereld van perfectie, rivaliteit en liefde.

Langzaam dringt de sluimerende, maar cruciale vraag zich op: wil je presteren omdat je er lol in hebt óf omdat je dan gezien wordt door de ander. Deze en vele andere levensvragen komen aan bod in deze persoonlijke, maar zeer intensieve voorstelling die Jennifer Welts solo zal brengen.

Flikflak is een coproductie van Het Laagland en VIA ZUID, Limburgs netwerkorganisatie voor talentontwikkeling in de podiumkunsten. Hiervoor werkt VIA ZUID-schrijver Annet Bremen samen met de in Maastricht afgestudeerde regisseur Loek de Bakker. De voorstelling wordt gespeeld door actrice Jennifer Welt (bekend van Het Huis Anubis).

Artikel in cultureel magazine Jeroen


Annet was met FlikFlak een van de acht genomineerden voor De Troffel 2017 (voorheen Dioraphte Stimuleringsprijs) van Festival CEMENT.Naam

Annet Bremen

Jaar

2018

Flikflak


Agenda

2018

Tournee langs diverse scholen

18 april Sneak Peek, Parkstad Limburg Theaters Heerlen

Opwarmertje | Filmpje preview

2017

28 en 29 december in première op Cultura Nova Jeugdtheaterfestival in Kerkrade. Tickets

Work in progress:

24 januari l Theater Kikker in Utrecht tijdens Monsteren!

22 maart presentatie van FlikFlak ivm nominatie voor De Troffel 2017 van Festival Cement. Meer info De Troffel 2017 - Festival CEMENT


Samenwerking

Coaching | Inèz Derksen, Ludo Costongs Co-producenten | Het Laagland & VIA ZUID

Scenefoto's: Julian Maiwald


Meer info

Artikel in cultureel magazine Jeroen

Het Laagland

http://www.annetbremen.nl

#

Over Annet

Annet Bremen (Heerlen, 1986) studeerde Nederlands en aansluitend Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze schrijft theater en poëzie. o.a. voor De Toneelmakerij, Laika, Het Laagland, De Kosmonaut en Querido’s Poëziespektakel.

Ze schreef monologen oa. voor de geluidsvoorstelling Aufrecht Gehen, FutureXpress voor Het Laagland en Doorgrond voor Nina Willems.

Zij schreef in opdracht van Het Laagland voorstellingen als Dream On en In het Zuiden ligt alles anders. VIA ZUID bood de kans om een eigen tekst te ontwikkelen en dat resulteert eind 2017 in de persoonlijke voorstelling Flikflak.

Met haar poëzie trad ze o.a. op bij Nightwriters en op Tweetakt. Haar werk werd gepubliceerd in Querido's Poëziespektakel, Kluger Hans en Meander Magazine.

Annet over haar werk: “Mensen zeggen dat mijn teksten poëtisch zijn, sferisch en zintuigelijk, muzikaal. Ik schrijf over de dingen waar ik mijn vinger niet op kan leggen: mijn angst voor Dutroux, mijn fascinatie voor de Dönermoorden, hoe mijn geboortegrond in mijn bloed zit.

Ik haat de wereld die barst van snapshots waar je zapt van prikkel naar prikkel, ik haat de tijd die rent en zuigt. Dus ik steel de tijd, ik weeg mijn woorden om mijn en jouw aandacht te vestigen op één ding. Dat je huid er anders van gaat zitten en je hoofd er anders van gaat denken. Ik zap niet door de wereld, ik zoom in op een stukje van de wereld. Omdat ik geloof dat we betere mensen zouden zijn, als we iets aandachtiger zouden zijn.”