Première Day Dream Space, Tim Scheffer & Audrey Apers Zomerparkfeest Venlo

#

Day Dream Space | Audrey Apers en Tim Scheffer

Theatrale installatie die dans combineert met architectuur.

9-12 aug Première op Zomerparkfeest Venlo info en tickets

We geloven in ons menselijk verlangen naar fantasie als een tijdelijke terugtrekking uit de realiteit.
We houden van dingen die we niet volledig kunnen grijpen.


Day Dream Space is ontstaan vanuit een nieuwsgierigheid naar ‘dagdromen’ en de vertaalbaarheid van deze thematiek naar een ervaring in beeld, beweging en ruimte.

“Recent wetenschappelijk onderzoek beschrijft dagdromen als een vitale functie van de psyche. Een bron van creativiteit en een arena voor het repeteren van sociale vaardigheden. Het kan zelfs de ruggengraat van ons bewustzijn zijn. Misschien hebben we allemaal meer tijd nodig om onze gedachten te laten afdwalen.” (wetenschapsjournalisteJosie Glausiusz)

Tussen 15 en 50 procent van onze wakende uren besteden aan dagdromen, dat wil zeggen, dwalen we af van gerichte taken of externe prikkels naar innerlijke gedachten, fantasieën en gevoelens. Een duidelijke verklaring hiervoor is er niet. Wat het exact is en wanneer het begint en eindigt lijkt ondefinieerbaar.

(Dans)performer Audrey Apers en (installatie)ontwerper Tim Scheffer vinden elkaar in hun onderzoek naar beweging. Audrey in de lichamelijke vertaling en Tim in de vertaling van materialen in beweging. Beide op zoek naar het creëren van een ervaring voor publiek die in beeld- en lichaamstaal méér vertelt dan woorden kunnen omschrijven.

Day Dream Space is een volledig autonome ruimte die wordt bewoond door een performer op zoek naar een collectieve beleving van de dagdroom.

Door te spelen met elementen als geluid, licht en het lichaam wil de performer de realiteit van de bezoekers verschuiven, met als doel de bezoeker een veranderd gevoel van tijd en ruimte te geven.

Publiek wordt uitgenodigd één voor één de ruimte in te gaan en zo deel te worden van het werk.

Audrey Apers en Tim Scheffer ontwikkelen deze installatie in co-productie met Zomerparkfeest Venlo, VIA ZUID talentmakelaar en SALLY Dansgezelschap Maastricht.