12 april Talent Lab presentatie tijdens Museumnacht Maastricht

#

foto Martina Fazekas

Talent Lab 2019 | Vooraankondiging

12 april, te zien tijdens Museumnacht

Talent Lab, is next level talentontwikkeling. De genre-grenzen in het podiumkunstenlandschap vervagen en makers hebben steeds vaker de behoefte te onderzoeken en experimenteren buiten de geijkte kaders. In Talent Lab werken acht jonge beloftevolle professionele talenten uit de podiumkunsten, met verschillende achtergronden in opleiding en kunstdiscipline,een maand lang intensief samen.Een research en development lab om elkaar te leren kennen, te inspireren, op zoek naar raakvlakken én spannende nieuwe werelden.Door de unieke en speelse setting krijgen de makers de kans om zich intensief te verdiepen in elkaars kunstenaarschap, samen te experimenteren, te reflecteren en te zoeken naar nieuwe kaders. Tijdens de museumnacht zetten de makers hun laboratoriumdeuren open en delen uitkomsten van hun experimenten.

Beloftevol collectief 2019

De deelnemers zijn geselecteerd door VIA ZUID talentontwikkeling in de podiumkunsten Limburg en Toneelgroep Maastricht. Ze hebben verschillende achtergronden in muziek, film, poëzie, performance, choreografie en regie en zijn multidisciplinair georiënteerd.Het collectief voor deze derde van Talent Lab bestaat uit Merlijn Huntjens (dichter/performer) Karlijn Hamer (actrice, zangeres, (muziek)theatermaker), Lucienne Venner (filmmaakster / kunstenaar), Hendrik Kegels (theatermaker/performer), Patrick Housen (muzikant/componist), Simon Bus (kunstenaar/danser/choreograaf), Hanne Pierrot (kostuumontwerper/scenograaf), Steven Ivo (acteur, muzikant, hiphopper, theatermaker).

Research en Development

Talent Lab staat onder begeleiding van Paul Slangen (dramaturg Toneelgroep Maastricht) en Saartje Hoogland (creatief producent VIA ZUID) en is een ontwikkeltraject. De nadruk ligt op het proces, de ontmoeting tussen de verschillende makers en het aangaan van experimenten. Talent Lab is een initiatief en samenwerking van Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID.

Talent Lab is dit jaar voor het eerst onderdeel van de Museumnacht. Loop binnen en laat je verrassen!

©foto Martina Fazekas