aandacht voor Sien Vanmaele en Witlof from Syria 'the making' op L1 radio

5 okt. 2017 13:49

#

Recensie over tussentijdse presentatie Sien Vanmaele en voorstelling Witlof from Syria.

Henk Hoogakker | Radio L1 op 5 oktober


Henk Hoogakker van Kunst in de Keuken is gefascineerd door eten. Voedsel is toch een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Het samen eten , het samen koken is voor hem het recept voor het leggen van contacten. Dat doet hij ook met zijn kunstbeleving oftewel relational art. Hier spelen kunst aan de muur en op het bord en het verklarend verhaal erbij een verbindende rol.

Gastronomie oftewel de kunst van het koken is voor hem een vorm van beeldende kunst. Voedsel legt een band tussen het dagelijks leven en kunst. Kookkunst zorgt voor een warme omgeving, die uitnodigt om samen te werken en elkaar beter te snappen.

De jonge Vlaamse theatermaker Sien Vanmaele – vorig jaar de Maastrichtse Toneelacademie afgerond- gebruikt haar passie voor koken en voor de beeldende kunst ( theater) ook als middel om de ontmoeting tot stand te brengen. Ze werkt hard aan haar nieuwe voorstelling, waarin eten die wezenlijke rol speelt: ‘Witlof from Syria’. De ontmoetingen koppelt ze in deze food performance aan geuren, smaken en gerechten van Syrië.

Henk was gelukkig onlangs haar tussentijdse werkpresentatie mee te mogen beleven op Kasteel Baexem. Voor hem in lijn met Rirkrit Tiranija tijdens de Biennale in Venetië of Daniel Spoeri met zijn diners in Parijs en Düsseldorf.


L1 Radio 5-10-2017 recensie Henk Hoogakker